Exportservice

English-versionBegeleiding uitvoer en transport 
Garage van Uden Export regelt ter plaatse het papierwerk voor u. Door de jarenlange ervaring kan Garage van Uden Export u perfect begeleiden bij het uitvoeren, kentekenklaar maken, verzekeren en het voorzien van de benodigde douane papieren naar vrijwel elk land ter wereld.

Exportdocumenten:

Kentekenbewijs deel II en kentekenplaten
Wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Het exportkenteken is vervolgens 14 dagen geldig. U heeft dus 14 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming. Een uitvoerkenteken kan echter alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Een exportkenteken en tenaamstelling zijn bij Garage van Uden Export zo geregeld.

Groene kaart
Houd er rekening mee dat exportvoertuigen WA verzekerd moeten zijn. U kunt uw exportvoertuig tijdelijk verzekeren met de Groene kaart. Dit internationale verzekeringsbewijs heeft een WA dekking en is 14 dagen geldig. Sluit de Groene kaart af bij Garage van Uden Export.

Duits kenteken:

Voor voertuigen welke voor langere tijd een uitvoerkentekenplaat nodig hebben verzorgd Garage van Uden Export een zogenaamde Zollkenzeichen. Deze is 30 dagen geldig en wordt geleverd met tijdelijke kentekenplaten, verzekeringsbewijs en kentekenbewijs.

Duitse platen

Duitse platen